Egypte informatie

bungalow
thumb thumb thumb thumb thumb thumb

Egypte heeft heel veel te bieden en door de rijke cultuur roept het niet voor niets beelden op van de farao's en pyramides. De piramiden en de Sfinx maken een onuitwisbare indruk. Egypte is uniek door haar grootse verleden. Als u Egypte bezoekt, zult u kennismaken met het heden en het eeuwenoude verleden.
De rivier de Nijl met haar diverse flora en fauna vormt een zeer belangrijk onderdeel van het Egyptisch landschap en het land biedt ook nog eens een heerlijk klimaat, mooie stranden en goede hotels. De Rode Zee is dé plaats voor een geweldige duik- of snorkel avontuur en biedt duikers en snorkelaars schitterende onderwater taferelen: kleurrijk koraal en veel verschillende soorten vis. Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld.

Aan de Rode Zee bij Egypte liggen bekende badplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh. Vanuit deze plaatsen zijn tal van excursies mogelijk waardoor u kennis maakt met de indrukwekkende paleizen en tempels. Aswan is de groene Côte-d’Azur van Egypte. De Sinai-woestijn is een geliefd doel voor avontuurlijke tochten per kameel, jeep of motor.

Het land
Egypte ligt in de noordoostelijke hoek van Afrika. In het noorden is de Middellandse Zee de natuurlijke grens, evenals gedeeltelijk de Rode Zee. In het oosten grenst het land aan Israël en de Gaza-strook, in het zuiden aan Sudan en in het westen aan Libië.

Natuur
De natuur in Egypte is er één van uitersten. De Nijl Vallei/Delta is het vruchtbaarste gedeelte van het land en neemt slechts 10% van het totale landoppervlak in beslag terwijl 90% van de bevolking in deze gebieden leeft. Het overige gedeelte bestaat voornamelijk uit woestijn.

Eten en drinken
Overal in de grotere steden staan kleurrijke en gezellige stalletjes. Als u houdt van gekruid eten, zult u genieten in Egypte. Door de eeuwen heen is de Egyptische keuken niet veel veranderd. Wilt u tijdens u vakantie een Egyptische specialiteit proeven probeert u dan eens de favoriet van de Egyptenaren, duif. Het is aan te raden om geen kraanwater te drinken en hier goed op te letten.

Geld
De officiële munteenheid is de Egyptische Pond. De koers van de pond bedraagt circa € 13,- per 100. De euro worden op veel plaatsen als (onofficieel) betaalmiddel geaccepteerd. Pinautomaten zijn in Egypte wel aanwezig, maar kunnen regelmatig buiten gebruik zijn.

Reisdocumenten
Voor Egypte dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is niet toegestaan. U dient ook in bezit te zijn van een visum, deze kunt u bij aankomst in Egypte kopen op het vliegveld.

Vaccinatie
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijkt u op de site van LCR www.lcr.nl.

Kenmerken:

• De hoofdstad van Egypte is Cairo
• Geen enkel punt in Egypte ligt meer dan 250 km. van een rivier of zee
• Egypte bestaat voor meer dan 90% uit woestijn
• In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland
• De Nijl is de levensader van het land
• De beste periode om Egypte te bezoeken is van Oktober tot April
• Op de prachtige witte zandstranden is het heerlijk luieren in de zon
• De politieke situatie in Egypte is op dit moment stabiel en reizen door het hele land is veilig
• Er valt het hele jaar door weinig regen
• De meeste plaatsen zijn voormalige vissersdorpen die uitgegroeid zijn tot toeristische badplaatsen
• De comfortabele hotels en resorts zijn vaak groot en laag en staan langs kunstmatig aangelegde lagunes op diverse schiereilandjes
• 's Avonds kan het flink afkoelen, zodat een trui erg handig is
• Gemiddelde temperatuur in de zomer ( juni-augustus ) ca. 31 graden C.
• Gemiddelde wintertemperatuur ( december-februari ) is ca. 20 graden C.
• Gemiddelde zeewatertemperatuur in de zomer ca. 28 graden C., in de winter ca. 24 graden C.